Turforslag nr.611

Tidsplan og besøgssteder
kl.10.00. Ankomst til Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. Lokal guide tages op – toiletbesøg
Rundtur til nogle af byens "fyrtårne" og besøg i Vildbjerg Kirke *
kl.11.30. Vildbjerg Sports- og Kulturcenter - orientering om centret                                                   
kl.11.45. Middag/buffet i centret                                                                                                     kl.13.30. Over Tihøje og Præstbjerg Naturcenter. Besøg hos fårehyrden
kl.14.45. Kaffe i Landbycenter Vind
kl.15.45. Besøg i Abildå Brunkulsleje
kl.17.30. Over Trehøje til Vildbjerg. Ankomst                                                                                  

* Der tages forbehold for kirkelige handlinger.

Pris pr. deltager kr. 385,00

Vi kører gennem Vildbjergs industrikvarter og hører historierne om de gamle håndværksvirksomheder, der i dag er internationale foretagender. I får også historierne om unge iværksættere, der står bag internationale successer. Rundturen slutter med et besøg i Vildbjerg Kirke, der er bygget i 1905. Vildbjerg Sports- og Kulturcenter hører til i toppen af danske idrætscentre. Der gives en orientering om det store center, der bl.a. råder over 28 fodboldbaner og er centrum for Vildbjerg Cup. Europas fjerdestørste ungdomsturnering i fodbold.

Et af turens højdepunkter er mødet med fårehyrden og hendes hunde, der demonstrerer den lethed, hvormed de flytter rundt på fårene. Efter kaffen skal vi besøge Abildå Brunkulsleje og se, hvorledes man tidligere brød de kul, der holdt Danmark varm bl.a. under besættelsen.